Культурний артпростір «Модуль тимчасовості» (MOT)

Культурний артпростір «Модуль тимчасовості» (MOT)

Тимчасовий культурний простір «Модуль тимчасовості» (MOT), що працював протягом лютого-травня на Контрактовій площі у Києві, 1 червня відкривається в Дніпрі. До 25 червня артпростір з 27 контейнерів знаходитиметься у центрі міста — на площі Героїв Майдану.

busman.uabusman.ua
26.06.2023
#DTF#MOT#Дніпро#Культура#Артпростір#2023

ЩО ТАКЕ MOT?

«Модуль Тимчасовості» — новий тимчасовий культурний простір від команди don’t Take Fake. У двоповерховій конструкції, із 27 контейнерів-модулів, знаходиться виставка за участі 28 художників із 10 країн. Архітектурною формою та будівництвом локації займалась команда balbek bureau.

Проєкт запустився в лютому в Києві, де пропрацював до 14 травня. Разом з виставкою в MOT відбувалась серія кінопоказів, включно з колаборацією з Docudays UA, а також окремі музичні івенти, перформанси, лекції та дискусії.

За допомогою проєкту команда don’t Take Fake хоче продемонструвати, що в Україні навіть під час війни можливі масштабні культурні проєкти, а також зібрати кошти на відновлення культурних інституцій, які постраждали внаслідок російської агресії.

«Тимчасово окуповані регіони, тимчасово розділені родини, статус тимчасового захисту і врешті — тимчасова війна. Тимчасовість усього навкруги дає нам поштовх до руху. Адже будь-яка тимчасовість має своє закінчення, а за ним — новий вектор для дій», — говорять в don’t Take Fake.

Протягом трьох місяців роботи у Києві MOT відвідали близько 30 000 відвідувачів.

Як і під час київського проєкту, в Дніпрі MOT представляє виставку робіт 28 українських та світових художників, а також серію кінопоказів, лекцій та спеціальних подій. У дні проведення спеціальних івентів графік роботи може змінюватися — за всіма анонсами можна стежити в Інстаграмі «Модуля тимчасовості» та на сайті.

Поділитися публікацією

Схожі публікації